Takomläggning

Tjänster inom takbyte och takläggning

Att få hjälp med taket

Tekcity AB har jobbat med tak i flera år. Vi har flera duktiga takläggare och arbetsledare, som kommer att hjälpa er med just ditt tak. Nedan kommer vi beskriva dem vanligaste tjänster när det kommer till takbyte, omläggning och renovering på olika typer av tak.

Nedan berättar

Tätskikt/ papptak

Att skydda fastigheten mot fukt, väder och vind är en förutsättning för en lång livslängd och ett bra inneklimat. Här fyller tätskiktet en avgörande roll, både ovan- och underifrån. Det exponerade tätskiktet på taket svetsas enligt säkra riktlinjer med hög precision för att säkerställa 100% täthet. Vi arbetar i huvudsak med tätskikt av Bitumen.

Exponerat tak

Ett tak ska inte bara ha ett tidlöst utseende, utan också en lång livslängd. Dagens tätskikt håller upp till 50 år. Listtäckning och färgat tätskikt är bra exempel på hur man med enkla medel kan få ett tak att se mer levande ut.

Dolda tätskikt

Denna typ av tak kräver ett väl fungerande tätskiktssystem. Ofta skall tätskiktet klara av trafik, växtlighet och andra påfrestningar. Vi har en integrerad kunskapsbank och helhetslösningar inom alla dessa områden. Ett av oss genomfört projekt täcker varje detalj – från ett tätt underlag till en grönskande innergård. 

råspont

Råsponten är en av dem mest krångligaste med taket. Dess byta förknippat med vissa risker, höga kostnader och planerat användningsområde. Att vi byter råspont kan framför alls bero på hög ålder, konstruktionsfel, mögelpåverkan eller fukt. 

Har man dåligt ventilation, som man har inte gjort någonting åt, så riskerar du som ägare, hamna på råspontbyte. Vi försöker att undvika det med bland annat mögelbehandling eller åtgärder med ventilation och byte av mest skadade sektioner. Men i dem flesta fall tyvärr enda alternativet är att byta hela undertaket.

Även dem som har villa från sen -60,-70 och 80 talet vill byta från lätt masonitskiva till råsponten. Oftast dem höga energikostnader eller solcell montage kan ligga i grunden för det. Det kan vara ett bra ide, dock måste man kolla att takstolarna kan hålla den extra tyngden.

Takmålning

Takmålning är effektiv och hållbar metod att hålla taket fräsch och rent i flera år framåt. Oftast rekommenderar vi att måla betongpannor var ungefär 15 år, beroende givetvis på omgivningen. Vi ser det som underhållsarbete, där vi kontrollerar taket på eventuella skador och skriver en besiktnings rapport på läkt, vindskiva och papp till exempel. Ett jätte bra alternativ för dem som vill förbereda sitt hus för försäljning.

Taksäkerhet

I att man ökar kunskap i hur ens tak ska se ut och hur väll ska den fungera, så utvecklar man även kunskap kring säkerheten på taket. I Sverige är det konstant fokus på ändrade väderförhållande som kan vara aktuella vintertider och vår. Det finns flera utsatt område på taket, vid exempelvis entré och altan med plasttak är mest utsatta vid mycket snö, där risker är ganska höga för en skada. Det gäller både småvillor och speciellt höga tak, där fallande is och snö kan verkligen ställa till det. 

Kostnadsfri offert

Välkommen att kontakta oss med din förfrågan!